fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 04:09

Недоволни хотелиери излязоха на протест в Слънчев бряг

Демонстрантите блокираха кръстовището между Равда и Несебър

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

На протест излязоха собствениците на хотели в Слънчев бряг. Хотелиерите, които са настанили бежанци, твърдят, че държавата не им е изплатила компенсациите за месеците май и юни. Протестът е подкрепен и от украинци. Недоволните блокираха кръстовището между Равда и Несебър.

Демонстрацията се състои главно от недоволни хотелиери и украинци. Участници твърдят, че са разочаровани от забавянето на плащането за май, а други не са получавали пари дори за април.  Демонстрантите са правили опити да се свържат с Министерството на туризма, а от институцията им обещавали, че скоро ще си получат парите.

Министърът на туризма в оставка Христо Проданов обяви, че тази седмица трябва да бъдат изплатени всички средства за май по първата програма. “Веднага след това ще стартираме и с тези по новата програма. Там ще бъде по-лесно, защото базите са по-малко и има определени условия”, добави той.

“Плащането за май наистина ще се забави, защото първо имахме да уточним всички плащания. Имаше някои, които са надплатени, както и такива, при които е платено с ДДС, а не са регистрирани по ДДС. Имаше случаи, в които лицето е регистрирано, че е започнало работа на 16-ти, а то е напуснало държавата на 14-ти. Трябваше и всички държавни общински бази, които са от началото на програмата, т.е. февруари, да бъдат изчислени. И все пак това са 40 дни, откакто са подадени документите, за да се обработи цялата тази информация. Става въпрос за над 1000 места за настаняване”, коментира Проданов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img