fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:10

Недекларирана валута за над 1,1 млн. лева откриха митничари на “Капитан Андреево”

Парите са били укрити в товарен микробус, излизащ от страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Митничари откриха недекларирана валута на стойност от 1 118 221 лева. Парите са открити при проверка на товарен микробус, излизащ от страната.

На 03.07.2022 г., около 04.40 часа, на МП “Капитан Андреево” пристига товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Великобритания през България за Турция.

Превозното средство с водач- турски гражданин, е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че в специално изградени тайници и във фабрични кухини са укрити пакети, съдържащи британски и шотландски паунди с различен номинал. 484 160 британски паунда и 11 240 шотландски паунда с левова равностойност 1 118 221 лева е общото количество на откритата недекларирана валута.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково, териториално отделение – Свиленград.

Митническите служители на МП “Капитан Андреево” са открили недекларирана валута с левовата равностойност на над 12 100 000 лева от началото на годината.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img