fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:09

Не пийте от чешмите в Благоевград днес и утре

В случай на поглъщане на малки количества, няма да настъпят необратими последици за организма, но според специалисти стандартната процедура е да се направи опит за повръщане или да се пие повече чиста вода

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Днес (25.07) и утре (26.07) водата в обществените чешми в Благоевград няма да става за пиене. Тя ще се дезинфекцира, според годишния план за профилактика на водоснабдителната система „Чакалица“, съобщават от общината.

Негодна за употреба ще е и водата от чешмата в парк „Бачиново“, която се ползва от много хора в града. За тази временна забрана е поставено и предупреждение на самата чешма, с която се обръща внимание на гражданите да не я употребяват.

В случай на поглъщане на малки количества, няма да настъпят необратими последици за организма, но според специалисти стандартната процедура е да се направи опит за повръщане или да се пие повече чиста вода. При по-остри стомашно-чревни симптоми е необходимо да се потърси лекарска помощ.

Годишната планова профилактика на водоснабдителната система в Благоевград продължава до 6:00 часа на 27 юли (сряда). Дезинфекцията обхваща Благоевград и селата Дъбрава, Бело поле, Покровник, Рилци, Изгрев, Еленово, Горно Церово, Делвино, Марулево и Горно Хърсово.

Водоподаването в периода на профилактика няма да бъде прекъсвано, съобщават от От ВиК -Благоевград.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img