8.12.2022 | четвъртък | 00:41

Натоварен трафик на изходите на столицата, задръствания на „Хемус“ и „Тракия“

Публикувано:

Сподели поста:

Движението на изходите на столицата и големите градове е натоварено. Интензивен е трафикът и по основните пътища в страната. Пътна полиция е разположила екипи, за да не допуска опасно поведение на пътя.

Задръстването на изхода на София към магистрала „Тракия“ е много голямо, съобщават читатели на NewsOne. Има колони от автомобили и в трите платна на пътя.

Километрична колона от автомобили се е образувала на магистрала „Хемус“. Особено натоварено е преминаването между тунелите Витиня и Топли дол в посока Варна. Екипи на полицията следят за дистанцията между автомобилите и за поведението на шофьорите.

Както NewsOne вече съобщи верижна катастрофа с четири коли предизвика кошмарно задръстване на магистрала „Тракия“. Мястото на инцидента е на 37-и километър в посока Бургас.

Вчерашният ден е минал безпроблемно и без сериозни инциденти, съобщи за БНР главен инспектор Лъчезар Близнаков.

Най-натоварена е била АМ „Хемус“ заради ремонтите. Днес, за да бъде облекчено движението по нея, товарните автомобили са отклонени по обходен маршрут.

На АМ „Струма“ няма ограничения и трафикът се осъществява безпрепятствено.

В страната няма други проблемни участъци. Още от сутринта Пътна полиция е засякла няколко случая с водачи с неадекватно поведение – движение в аварийната лента и внезапна смяна на пътните ленти.

Главен инспектор Близнаков подчерта, че агресивните водачи ще бъдат отстранявани от движението.

„Няма да допуснем водачи, агресивни, да притесняват останалите нормално движещи се водачи. Нашите екипи и днес ще следят за това и ще извеждат такива водачи от трафика…Техните опити за бързане ще струват повече време, ще ги забавим с едни доста сериозни проверки, така че нека да не си правят опити, да спазват правилата, няма къде да се бърза в този ден“, каза той..

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
предимно ясно
3.9 ° C
4 °
1.7 °
92 %
3.1kmh
20 %
ср
5 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022″

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022"

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19...

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19 в ЕС