fbpx
29.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 17:45

НАТО с предварителна среща в Брюксел

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Предстоящата среща на върха на лидерите на НАТО ще бъде “трансформираща” за евроатлантическата сигурност. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Изказването си той направи пред репортери по време на втория ден от срещата на министрите на отбраната на НАТО, предшестваща срещата на върха на Алианса, насрочена за 29-30 юни в Мадрид.

По думи на Столтенберг срещата на върха ще бъде “трансформираща”, защото ще укрепи дългосрочната отбранителна и сдържаща позиция на НАТО, за да се изправи пред предизвикателствата на един “по-опасен свят”  и изправени пред най-сериозната заплаха за сигурността на Европа от десетилетия”..

Министрите на отбраната на НАТО се събраха в централата на Северноатлантическия договор в Брюксел в четвъртък за да засилят военната помощ за Украйна.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here