fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:51:31
събота | 28.05.2022 | 00:51:31
21.1 C
София

НАТО с мащабни съвместни учения в Северна Македония

Близо 10 000 войници от 19 държави участват в планираните от НАТО учения "Бърз отговор", докато войната в Украйна продължава дванадесета седмица

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Американските войски се присъединиха към войници от Великобритания, Франция, Италия и съюзнически държави от региона във военно учение в най-новата членка на НАТО, Северна Македония, за да проверка на военната готовност по източните граници на алианса.

Близо 10 000 войници от 19 държави участват в планираните от НАТО учения “Бърз отговор”, докато войната в Украйна продължава дванадесета седмица.

Ученията се провеждат на пет отделни места, от Норвегия до Северна Македония.

Те се ръководят генерал-майор Питър Андрисяк, заместник-командващ на американската армия за Европа и Африка.

През последните 10 дни около 4600 войници от Албания, Франция, Гърция, Италия, Северна Македония, Черна гора, Великобритания и САЩ взеха участие в мащабните учения.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук