fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 01:06:43
сряда | 25.05.2022 | 01:06:43
18.2 C
София

НАТО реши да предостави допълнително оръжие за Украйна

Генералният секретар на Пакта Йенс Столтенберг не уточни за какво оръжие точно става дума

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министрите на външните работи на страните от НАТО се разбраха днес да предоставят допълнително оръжие и оборудване за Украйна, предаде БНТ. Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който също участва в срещата в Брюксел, заяви, че страната му се нуждае от оръжие и то спешно. Генералният секретар на Пакта Йенс Столтенберг не уточни за какво оръжие точно става дума.

Според него страните изпращат различни видове въоръжение – както от съветско време, така и модерно, което помага на украинската армия да отблъсква атаките на руските войски.

“Разбрахме се, че трябва допълнително да засилим и да продължаваме да поддържаме подкрепата си за Украйна. Така че страната да може да се устои на руската инвазия. Съюзниците също така засилват хуманитарната помощ и финансовата подкрепа за Украйна. Обсъдихме какво още ще правим, включително помощ в областта на киберсигурността. Както и предоставяне на оборудване, което да помогне на Украйна да се предпази от химически и биологични заплахи”, каза Столтенберг.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук