fbpx
More

  Настимир Ананиев: Подкрепяме всички наши министри, включително Стефан Янев

  Според него искането на оставка от коалиционен партньор би разтърсило обединеното управление

  Депутат от “Продължаваме промяната” Настимир Ананиев обяви, че подкрепят всички наши министри, включително и Стефан Янев.

  “Имаме детайлно коалиционно споразумение, знаят се всички министри от коя политическа сила са. Стефан Янев е предложен от “Продължаваме промяната”. Ние трябва да покажем една консолидация, държавническо мислене в такива кризи. Не съм чул някой от коалиционните партньори да му е искал оставката”, коментира Ананиев.

  Според него искането на оставка от коалиционен партньор би разтърсило обединеното управление.

  Ананиев заяви още, че не е изненадан от декларацията на БСП във връзка с нахлуването на Русия в Украйна и добави, че цяла България е дала категоричен знак, че осъждаме тази агресия. Той добави, че важен факт е и това, че имаме обща декларация за конфликта между Русия и Украйна.

  “Може да се очаква бежанска вълна, ние трябва да осигурим възможност на нашите хора в Украйна да дойдат у нас и ако искат да се заселят тук”, каза Ананиев в ефира на NOVA.

  По отношение на новия бюджет, депутатът коментира, че с него не влизаме в дългова спирала. Според него средствата ще се използват за инвестиции в производства и стимулиране на икономика, което е насочено към възвръщаемост.