8.12.2022 | четвъртък | 01:22

Насимо: Помагам на Кристо да опакова СМГ

Публикувано:

Сподели поста:

„Помагам на Кристо да опакова Софийската математическа гимназия“. Така Станислав Трифонов, по-известен като Насимо, описва новата си творба – съвременна стенопис.

„Идеята да се направи мемориал на Кристо е на Столичната община. Те ми дадоха свободата да го направя, както го виждам. С какво е известен Кристо? С това, че опакова сгради. Реших да опаковаме СМГ, но понеже няма такъв голям бюджет да го опаковаме цялото, затова в случая помагам на Кристо да започне опаковането“, обяснява артистът символиката на творбата си.

Попитан защо е избрал да реализира идеята си точно върху училищна фасада, той казва, че много му е харесала както стената, така и мястото, на което тя се намира.

Насимо споделя и какво е означава Кристо като творец за него.

„Кристо за мен е нещо повече от гений.  Той перфектно показа чрез работата си съзнанието и нивото на съвременното модерно общество. А то е, че ние всички се залъгваме от опаковката. За нас е по-важна опаковката, отколкото съдържанието. За мен това показва неговата работа и това е моята лична интерпретация“, коментира той.

Насимо казва, че не спира да работи върху нови проекти и обещава догодина да организира изложба, в която да покаже творбите си. Попитан кога ще се проведе тя, той лаконично отговори: „Ще се чуе“.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
ясно небе
2.4 ° C
2.9 °
1.8 °
96 %
0kmh
9 %
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °
пн
10 °

Прочети още

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022″

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022"

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19...

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19 в ЕС