fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:36

Насимо: Помагам на Кристо да опакова СМГ

Догодина творецът ще организира изложба със свои произведения

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

„Помагам на Кристо да опакова Софийската математическа гимназия“. Така Станислав Трифонов, по-известен като Насимо, описва новата си творба – съвременна стенопис.

„Идеята да се направи мемориал на Кристо е на Столичната община. Те ми дадоха свободата да го направя, както го виждам. С какво е известен Кристо? С това, че опакова сгради. Реших да опаковаме СМГ, но понеже няма такъв голям бюджет да го опаковаме цялото, затова в случая помагам на Кристо да започне опаковането“, обяснява артистът символиката на творбата си.

Попитан защо е избрал да реализира идеята си точно върху училищна фасада, той казва, че много му е харесала както стената, така и мястото, на което тя се намира.

Насимо споделя и какво е означава Кристо като творец за него.

„Кристо за мен е нещо повече от гений.  Той перфектно показа чрез работата си съзнанието и нивото на съвременното модерно общество. А то е, че ние всички се залъгваме от опаковката. За нас е по-важна опаковката, отколкото съдържанието. За мен това показва неговата работа и това е моята лична интерпретация“, коментира той.

Насимо казва, че не спира да работи върху нови проекти и обещава догодина да организира изложба, в която да покаже творбите си. Попитан кога ще се проведе тя, той лаконично отговори: „Ще се чуе“.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img