Железопътният трафик в Обединеното кралство бе нарушен и днес, в третия ден на стачката на служителите в железопътния отрасъл, докато в европейското небе стачка, обявена от “Райънеър”, както изглежда засега има ограничено въздействие, съобщи Франс прес.

Стачката на британските железничари започна във вторник. Продължи после в четвъртък. Днес заради нея се очаква да се движат един на пет влака, а половината от железопътните линии да останат затворени. Очаква се проблеми с трафика да има и утре.

Стачкуващите настояват за увеличаване на заплатите в съответствие с рекордната от 40 години в страната инфлация. Това е най-голямата стачка в отрасъла от три десетилетия в Обединеното кралство.

Що се касае до обявената стачка на синдикати на стюардеси и стюарди в “Райънеър” засега няма съобщения за анулирани полети в Испания, а само закъснения на 15 полета, но ситуацията рискува да се обостри до края на деня и утре. Два полета са били анулирани по линията Лисабон-Брюксел. Във Франция, в Марсилия бяха анулирани 20 полета и 12 в Бордо за деня.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here