fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 14:18

Напрежение в НС заради отсъствието на Кирил Петков

Депутатите излязоха в 30-минутна почивка в очакване на премиера в оставка

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Напрежение в пленарната зала предизвика отсъствието на премиера Кирил Петков в парламентарния блиц-контрол. От ИТН поискаха 30 минути почивка, за да бъдат извикани в Народното събрание премиерът Петков, вицепремиерът Василев и външният министър Теодора Генчовска.

“Трябва да са в Парламента, а не да се крият като зайци”, заяви Тошко Йорданов.

“Ние имаме въпроси към премиера, въпреки че сме на тръни да не ни вкара в друга криза. Не разбираме какъв неотложен ангажимент има Петков, че да не дойде в НС. При положение, че вчера НС беше единствената институция, която работи да ни изкара от тази безизходица. Тази държава има една единствена институция, която се опитва да поеме отговорност – не премиера, президента, не е съдебната системата. Парламентът се опитва да ни извади от кризата. Всички се крият като мишки. Поканете Генчовска да отговоря тука. То не беше за Македония, то не беше за Русия. Премиерът казва, че тя е отговорна за всичко”, каза Тома Биков.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here