fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:24:13
петък | 20.05.2022 | 06:24:13
5.7 C
София

Напрежение пред Паметника на съветската армия (ГАЛЕРИЯ)

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Напрежение пред Паметника на Съветската армия по повод честванията на 9 май. Дрон изля жълта и синя боя върху монумента, в следствие на което доброволци се събраха да почистят преди на мястото да пристигнат официалните гости от традиционния Марш на Безсмъртния полк.

Маршът тръгна от Паметника на Незнайния воин до Паметника на съветската армия. Участниците в шествието развяваха знамената на България и на Русия. В него се включиха представители на леви партии у нас и посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова, която поднесе венец на паметника, предаде БНТ.

“Днес наблюдаваме безпрецедентна в своя мащаб кампания по пренаписването на историята. Агресорите и жертвите си разменят местата и вече се оказва, че Съветският съюз e бил нападнат от уж мирната и безобидна Германия”, каза тя в словото си.

Пред паметника на Съветската армия маршът беше посрещнат от група, която беше разпънала транспарант “Не предавай Македония” и задраскан знак “сърп и чук”. По време на официалните речи и слова от групата, която беше на паметника преди марша, прозвучаха скандирания “убийци” и “окупатори”. Стигна се до напрежение.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук