Напрежение и спречкване между депутати беляза края на пленарния ден, който завърши с приемане на първото четене на актуализацията на бюджета на НЗОК за тази година и повишението на пенсиите. До ескалацията доведе изказване на Георги Михайлов от БСП и последвала реплика от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

В защита на Михайлов, но в залата, а не от трибуната, се намеси председателят на ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски.

Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин апелира към спокойствие и заяви, че нищо в тази зала не се решава на “висок тон”. Ситуацията беше овладяна от квесторите, като не се стигна до прекъсване на заседанието за почивка.

Настимир Ананиев от “Продължаваме Промяната” поиска отстраняване за едно заседание – утре, на Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, защото бил “изблъскал” депутати, което се виждало на видео, както и за зам.-председателят на парламента Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), защото снимала при спречкването.

Вигенин заяви, че никой няма да бъде наказан, а всеки ще си направи съответните изводи и ще се опита в следващите дни да спазва добрия тон.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here