fbpx
More

  Напрежение и сблъсъци в Народното събрание (ВИДЕО)

  Напрежение и сблъсъци в Народното събрание между депутатите Хамид Хамид  от ДПС и Настимир Ананиев от “Продължаваме промяната”.

   Сблъсъкът между Хамид и Ананиев дойде след декларация на лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов, който заяви от трибуната, че вчерашния протест в подкрепа на управляващите е бил опит за държавен преврат, подобно на Майдана в Украйна през 2014 година. Костадинов нарече недоволните, събрали се пред сградата на Народното събрание, “соросоиди”.

  След него думата взе Явор Божанков от БСП и напомни на председателя на “Възраждане”, че протестиращите са го замеряли със стотинки, дори не с копейки. 

  След изказването на Божанков в залата настъпи напрежение и депутати от “Продължаваме промяната” и Движението за права и свободи размениха остри реплики и словесни нападки. Стигна се до спречкване, при което Настимир Ананиев и Хамид Хамид се сбутаха.   

  За да успокои страстите изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов обяви почивка от 20 минути, а след това направи последно предупреждение на народния представител. 

  След това заседанието на Народното събрание продължи по обявения дневен ред.