fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 10:14:06
петък | 27.05.2022 | 10:14:06
15.8 C
София

НАП е събрала над 28 милиарда лева през изминалата година

Агенцията е събрала с 3.2 милиарда лева повече спрямо 2020 г.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Националната агенция за приходите е събрала постъпления в размер на 28.2 милиарда лева през изминалата 2021 година. Това е с 778 милиона повече от планираното и с повече от 3.2 милиарда спрямо предходната 2020 г.

Запазва се ръстът на доброволно спазване на данъчното и осигурително законодателство от страна на бизнеса и гражданите, като постъпленията в хазната също устойчиво нарастват.

Бизнесът е платил 3.2 милиарда лева за данъци през изминалата година, а физическите лице – 4.2 милиарда.

“Въпреки трудностите, бизнесът и гражданите продължиха да спазват коректно своите задължения, като НАП отчита увеличен ръст на доброволно деклариране и плащане. Това до голяма степен се дължи на партньорския подход и липсата на натиск от страна на приходната агенция. Високата събираемост е добра новина както за бюджета, така и за цялото общество”, каза по повод рекордните постъпления в НАП изпълнителният директор на Агенцията Румен Спецов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук