fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:24

Нанси Пелоси ще се срещне с председателя на парламента на Тайван, въпреки протеста на Китай

На срещата, която е планирана за четвъртък сутринта, двамата ще обсъдят въпроси, свързани с регионалната сигурност и икономическото сътрудничество

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Председателят на южнокорейския парламент Ким Чжин-пьо ще се срещне тази седмица с председателя на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, предаде южнокорейската информационна агенция Йонхап, като се позова на канцеларията на Ким.

На срещата, която е планирана за четвъртък сутринта, двамата ще обсъдят въпроси, свързани с регионалната сигурност и икономическото сътрудничество.

След срещата Ким и Пелоси ще участват в съвместна пресконференция.

Южна Корея е една от спирките от азиатската обиколка на Пелоси, която включва още Сингапур, Малайзия и Япония. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img