fbpx
29.8 C
София
16 август 2022 | вторник | 19:45

Нанси Пелоси получи причастие във Ватикана въпреки позицията ѝ за абортите

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси се срещна с папа Франциск и получи причастие по време на ръководена от него литургия в базиликата “Свети Петър” въпреки позицията ѝ по въпроса за абортите, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на очевидци.

Пелоси присъства на утринната литургия за празника на светите апостоли Петър и Павел. Тя беше седнала в секцията за дипломати на базиликата и получи причастие заедно с останалите вярващи, казаха двама души, присъствали на събитието.

Това привлече вниманието на медиите, тъй като Салваторе Кордилеоне, архиепископът на Сан Франциско, където е домът на Пелоси, каза, че вече няма да ѝ позволява да получава светото тайнство в неговата архиепископия заради подкрепата ѝ за правото на аборт. Кордилеоне заяви, че Пелоси трябва или да оттегли подкрепата си за абортите, или да спре да говори публично за католическата си вяра.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img