fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:21

Най-рано на 12 август избират председател на КЕВР

Лидерът заяви, че кандидати за председател на КЕВР още не са обсъждани

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Ще се проведе процедура за избор на нов председател на КЕВР. Най-рано това може да се случи на 12 август. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след свиканата от нея спешна среща на ръководствата на партиите, преговарящи за съставяне на ново правителство. 

“Обсъдихме и възможността и необходимостта парламентът да работи до тогава. Председателите на парламентарни групи ще разговарят с депутатите си, ще търсят съгласие да се гласува отмяна на ваканцията между 1 и 15 август, за да може да се избере председател на КЕВР”, обясни Нинова.

Тя допълни, че още днес депутатите са изготвили график за провеждане на извънредни заседания на парламентарни комисии, както и за събирания в пленарната зала.

Лидерът на социалистите заяви, че кандидати за председател на КЕВР още не са обсъждани.

“Решението на КС блокира работата на КЕВР. Това означава, че не можем да въведем понятието “енергийна бедност” и да дадем помощи. Така се създава нов проблем около формирането на правителство”, алармира Нинова.

Тя съобщи, че ще се наложи и да задържи мандата до 15 август. Нинова призова всички “бързо да се вземат в ръце”, за да сформират нов кабинет. “Допълнително напрежение и хаос е ад”, допълни Корнелия Нинова.

След срещата с председателите на парламентарните групи лидерът на левицата увери, че преговорите за съставяне на правителство ще вървят по план. През уикенда ще се обобщават предложенията за промени в управленската програма и се очаква в понеделник тя да е напълно готова.

По темата за приемането на антикорупционния закон Нинова каза, че действията в тази посока също вървят по план и вероятно, той ще влезе в зала следващата седмица.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img