fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 06:32

Най-после! САЩ обмисля отпадането на визите за българи

Облекчението ще важи за 90-дневен престой в страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Съединените щати обмислят отпадане на визовия режим за българи и гражданите на Румъния, Кипър и Израел при престой до 3 месеца на територията на страната. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на изказване на американския министър за вътрешна сигурност Алехандро Майоркас.

Според Вашингтон, подобна мярка ще бъде от полза за икономиката и сигурността на държавата. Попадането в такъв списък от страни обаче изисква България да отговаря на определени критерии, свързани с правораздаването, антитероризма, граничният контрол и сигурността на документите.

Към момента, гражданите на 40 страни се ползват с привилегията да пътуват до Щатите безвизово за период от 90 дни. Източноевропейските държави, които фигурират в списъка на т.нар. Visa Waiver Program са Словения, Словакия, Чехия, Хърватска, Унгария, Полша и Гърция.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img