fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 20:09

В Стара Загора откриха уникален скейт парк

Съоръжението се намира в южната част на парк "Артилерийски" в града

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Откриха най-новата спортна площадка в Стара Загора. Скейт паркът се намира в южната част на парк “Артилерийски” и вече е привлекателно място за всички любители на екстремните спортове, съобщават от Общината в града.

“Това е едно уникално не само за нашия град, но и за страната ни спортно съоръжение. Призовавам всички, които му се радват и ползват – спазвайте правилата и безопасността”, каза при откриването ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова. Тя благодари на фирмата-изпълнител, на строителите, които са дали всичко от себе си при изграждането на скейт парка,  както и на Скейтборд клуб “Стара Загора”, които са били неизменна част от дейностите още от началото на проекта. “Следващата седмица Стара Загора ще бъде домакин на международен форум”, каза още зам.-кметът на града. 

Съоръжението, което е изключително атрактивно, е подходящо за любителско и професионално каране на скейтборд, колелета, ролери, тротинетки. Обхваща над 800 кв. м. Общата му площ, заедно с прилежащите части, е около 2 дка. Специализираната зона е с две основни секции – “Стрийт” и “Боул”. Първата съчетава равна засилка, голяма и малка секции със стълби, виражи и парапети, комбинирана арена с ръбове, парапети, наклон с извивка. “Боул” секцията е от последователно свързани сферични и цилиндрични форми, образуващи съоръжение с формата на ключалка на две нива в дълбочина. На трите входа на скейт парка има табели, указващи правилата за ползване и безопасност.

Официални гости на събитието бяха общински съветници, началникът на отдел “Спортни дейности” на Община Стара Загора Петко Крумов и главният експерт Таня Косева, медии и фенове на екстремните спортове.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img