fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 01:25:00
сряда | 25.05.2022 | 01:25:00
18.2 C
София

Най-малко седем са жертвите на бушуващите в Сибир горски пожари

Трима души, включително две деца, загинаха в село Талашанка, на около 200 километра северно от Красноярск

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Опустошителните горски пожари в сибирския Красноярски край взеха седем жертви, а ранените са 19, предаде ДПА, позовавайки се на нови данни към днешна дата. Шестима от ранените са пожарникари, съобщиха местните власти в Красноярск за агенция ТАСС.

Трима души, включително две деца, загинаха в село Талашанка, на около 200 километра северно от Красноярск.

Другите две жертви са в село Николск, на около 300 километра западно от областния център. Вчера двама души загинаха и в град Ачинск, западно от Красноярск.

В региона беше обявено извънредно положение заради пожарите. Потушаването им е затруднено от силните ветрове с пориви до 40 метра в секунда. Според властите всички пожари вече са овладени.

 В региона пламнаха 273 пожара, повече от 500 къщи са разрушени, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук