fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 11:59:47
събота | 21.05.2022 | 11:59:47
17.8 C
София

Най-богатите руски мъже загубиха над 1 милиард долара само за ден

Сривовете на фондовата борса доведоха до главоболия за най-заможните руски олигарси

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Повече от 1 милиард долара от богатството си загуби всеки един от най-богатите руски олигарси само за ден. Всеки един от тях има сериозни позиции в петролната област и е в класацията на руския Forbes. Те обаче се събудиха с финансови загуби заради сривовете на фондовата борса.

Капиталът на двама милиардери – Леонид Михелсон и Генадий Тимченко, е намалял с по 1,5 милиарда долара. Намаляло е богатството и на други двама – Владимир Потанин – с 1,4 милиарда долара, и на Вагит Алекперов – с 1,1 милиарда долара.

Междувременно Алексей Мордашов, най-богатият бизнесмен в Русия, както и милиардерите Олег Тинков, Виктор Рашников, Сюлейман Керимов и Владимир Лисин също са загубили по над 500 милиона долара за един ден.

Общото богатство на милиардерите от топ 10 в класацията на руския Forbes е намаляло с почти 7 милиарда долара. Загубите са на фона на срива на руския фондов пазар.

Михелсон и Тимченко са основните акционери на Новатек, вторият по големина производител на газ в Русия, чиито акции паднаха с 3,9% на 18 януари. Акциите на Норилск Никел, оглавявана от Потанин, претърпяха срив от 5%. Стойността на акциите на Лукойл, които Алекперов управлява, също падна с 3,65% за ден.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук