fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:17

Надзиратели се събраха на протест в София

Беше обещано 300 лв. а всъщност увеличиха заплатите със 125 лв, споделят недоволните

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Надзиратели се събраха на протест пред Съдебната палата в София. Те настояват да бъде изпълнено обещаното увеличение на работната им заплата. Работещите в съдебната охрана споделиха, че са били неприятно изненадани от получените възнаграждения за юли, които според тях са една трета от договореното с правосъдния министър Надежда Йорданова.

“Беше обещано 300 лв. а всъщност увеличиха заплатите със 125 лв. През цялото време ни беше обяснявано, че тази сума не зависи от актуализацията на бюджета, която се прие от Народното събрание, че тази сума е заделена във фонд, в който тези пари ги има. Следователно, ако ги има, би следвало да се дадат. Преговорният процес съвсем спокойно може да продължи и със служебното правителство”, заяви Красимир Бекяров от синдиката на съдебните охранители.

Утре те ще направят шествие от Министерството на правосъдието през Министерството на финансите до Министерския съвет.

Последното увеличение на възнагражденията на служителите в съдебната охрана беше през 2018 година, когато те отново излязоха на протести с настояване методиката за определяне на заплатите им да бъде като тази на колегите им в МВР.  Исканията им тогава  бяха още за  качеството на униформите и  отчитане на тяхната натовареност.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here