fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 16:40

Надзиратели и съдебни охранители на протест

Министерството на правосъдието не е изпълнило обещанието си да увеличи заплатите им

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Служители на главни дирекции “Охрана”  и “Изпълнение на наказанията” се събраха пред Съдебната палата в Добрич, за да изразят недоволството си от неизпълненото обещание за повишаване на основните им възнаграждения с 300 лева. 

Според Добромир Мавродиев, заместник-председател на синдикалното дружество в региона към “Синдикат Охрана” се оказва, че в приетия и разписан вече план липсва точка “300 лева” и пише само “увеличение на основните възнаграждения”. По думите му реалното увеличение е 125 лева.

От синдикалната организация допълниха, че до края на седмицата ще се провеждат регионални протести, а в събота ще бъде организиран национален протест пред Министерството на правосъдието и пред Министерството на финансите в София.

На 25 юли Министерството на правосъдието представи разбивка на увеличението на месечното възнаграждение на служителите на двете дирекции с по 300 лева. 

От ведомството посочват, че основната заплата нараства със 125 лева. С 43,75 лева се вдига допълнителното възнаграждение за клас прослужено време, с 4 лева – други допълнителни възнаграждения, обвързани с основната заплата, включително извънреден труд, работа по официални празници, обезщетения по Закона за МВР и със 127,55 лева се вдигат разходите за задължителни осигурително вноски от работодател. 

В протеста няма да се включат надзирателите от затвора в Бобов дол, заяви синдикалистът Георги Стоянов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img