До края на месеца служителите в затворите у нас ще получат по-високи заплати. Затова се разбраха правосъдният министър и синдикалните организации. По думите на правосъдния министър Надежда Йорданова увеличението ще е диференцирано, а с колко точно предстои да стане ясно, след като бъдат готови разчетите във Финансовото министерство.

Предвидена е още и реорганизация на работата в системата на затворите, предаде БНТ. Въпреки това обаче част от синдикалните организации ще излязат тази неделя на националния протест на сектор сигурност.

“След като сме готови с предложението за по-ефективна работа, ще има и съответно увеличение на заплатите. Като конкретните числа ще бъдат сметнати с помощта на Министерството на финансите. Заделен ресурс има”, обясни правосъдният министър Надежда Йорданова.

“Протест на Синдикат на служителите на затворите на 12 от 12.00 часа пред сградата на Министерството на правосъдието ще има. В същото време приемам предложението на правосъдното министерство за участие в обсъждането на плана за реорганизация на работата, с оглед постигането на нашето искане за увеличение на работните заплати”, каза Цветан Михайлов – секретар на Синдикат на служителите в затворите.

“Ние се съобразяваме с друг синдикат от МВР, т.е. не че се съобразяваме, но търсим тяхното мнение. Ние към момента не намираме основание да излизаме на каквито и да било протести”, каза Иван Иванов от Сдружение на синдикатите в Министерството на правосъдието.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here