fbpx
More

  Над 960 военнослужещи от Сухопътните войски участват в тактическо учение с бойни стрелби на полигона „Корен“

  „Стоманен щит - 22“ се провежда по сценарий, разработен от командването на МО

  Tактическо учение с бойни стрелби „Стоманен щит – 22“ ще се проведе в периода 16-20 май на учебен полигон „Корен“ с участието на над 960 военнослужещи с близо 270 броя бойна и специална техника, съобщиха от Министерството на отбраната.

  В учението ще се включат военнослужещи от Четвърти артилерийски полк, Втора механизирана бригада, 61-ва механизирана бригада, 101-ви алпийски полк, 55-и инженерен полк, 110-и логистичен полк, 59-и батальон за ядрена, химична и биологична защита и екология, 78-и батальон за осигуряване и от учебния полигон „Корен“. Днес ще завърши придвижването на участниците в учението до полигона, добавят от МО. 

  Темата на „Стоманен щит – 22“, което се провежда под ръководството на командването на Сухопътните войски, е „Участие на артилерийски полк като група за обща огнева поддръжка в отбранителна операция в състава на Сухопътния компонент“. Основен обучаем е Четвърти артилерийски полк – Асеновград, а целта на подготовката е усъвършенстване на бойното сглобяване и полевата натренираност на полка за умели и решителни действия при изпълнение на задачите по огневата поддръжка на маневрените формирования в отбранителна операция в състава на Сухопътния компонент. 

  „Стоманен щит – 22“ се провежда по сценарий, разработен от командването на Сухопътните войски. Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Провеждащ тактическото учение е неговият заместник – бригаден генерал Николай Караиванов, а директор на учението е заместник-началникът на щаба по операциите на Сухопътните войски полковник Васил Енчев.