fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 19:52:18
четвъртък | 26.05.2022 | 19:52:18
26.8 C
София

Над 7000 съобщения за военни престъпления в района на Киев

Започват разследвания за извършваните военни престъпления на базата на хиляди сигнали

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинската прокуратура съобщи, че са регистрирани над 7000 съобщения за предполагаеми военни престъпления, извършени от Русия в Киевска област. Голяма част от жертвите са в град Бородянка, северозападно от украинската столица, каза главният прокурор Ирина Венедиктова, цитирана от украинската информационна агенция УНИАН. Главната прокуратура вече е започнала разследване за военни престъпления в Ирпен, Буча и Ворсел. 

За масови убийства на цивилни след Буча се съобщава и от Бородянка и Суми. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските сили се опитват да скрият следите от своите военни престъпления. 

ООН обяви, че започва разследване на стотиците случаи на убити цивилни в киевското предградие Буча. Има всички основания виновните руски военни да бъдат изправени пред съд, категоричен е украинският президент Володимир Зеленски:

“Окупаторите определено ще понесат отговорността за това! Вече правим всичко, което можем, за да идентифицираме всички руски военни, замесени в тези престъпления и да ги накажем. Това ще бъде съвместна работа на нашата държава с ЕС и международните институции, в частност – Международния наказателен съд”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук