fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:43

Над 6 милиона лева ще се заделят за ремонти на училища и детски градини

От средствата ще се възползват 23 общини и две държавни професионални гимназии

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Правителството одобри строеж на нови, както и за доизграждане и ремонт на съществуващи училища, детски ясли и градини за над 6 милиона лева. Това съобщиха от МОН.

Целта на подкрепата е да се намали недостига на места в изброените образователни институции. Средствата ще подпомогнат също въвеждането на задължително предучилищно образование за четиригодишните деца и преминаването на училищата на едносменен режим.

От средствата ще се възползват 23 общини и две държавни професионални гимназии. Те са подали общо 33 одобрения за финансиране проекта по програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 година.

Финансиране от общо 5 730 817 лв. ще получат общините: Благоевград, Сандански, Белица, Петрич, Айтос, Бургас, Долни чифлик, Велико Търново, Видин, Габрово, Радомир, Червен бряг, Котел, Нова Загора, Ботевград, Костенец, Костинброд, Самоков, Своге, Стара Загора, Казанлък, Мъглиж, Ямбол.

Професионалната техническа гимназия във Варна ще бъде обновена с 412 652 лева, а старозагорската гимназия по облекло и хранене “Райна Княгиня” – с 210 604 лева.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img