fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:57

Стачка в Италия отмени над 400 полета

Мотивите за недоволството са ниските заплати и лошите условия на труд

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Над 400 национални и международни полета са отменени в Италия. Причината е стачка на летателния персонал, стюардесите и пилотите на нискотарифните авиокомпании.

Тя продължи 4 часа в диапазона от 14:00 и 18:00 часа местно време. В нея се включиха служители от Ryanair, Volotea, easyJet и Malta Air. Италианската авиокомпания Ita Airways обяви отмяната на 122 полета, което представлява 40% от общия им брой в неделя.

Също така, според изявлението на синдикатите, ще спрат да работят и ръководителите на полети на Националната служба за гражданска авиация на Италия (ENAV). Общо протестите на служители на авиационната индустрия ще доведат до затруднения за 68 000 пътници. Те можеха да бъдат и по-големи, ако държавната агенция, която контролира правото на стачка, не беше успяла да я намали от 24 на четири часа.

Главните мотиви на протестиращите са ниските заплати и лошите условия на труд. Настоящата стачка е трета поред, като предишните бяха на 8 и 25 юни.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img