Над 33 хиляди души са гледали “Тор: Любов и гръмотевици“

Приходите са за над 400 хил. лева и това бележи втория най-голям дебют за годината

0
192

Над 33 хиляди души у нас са гледали последния филмов хит “Тор: Любов и гръмотевици“. Приходите са за над 400 хил. лева и това бележи втория най-голям дебют за годината, изпреварващ този на световните хитове Миньоните 2, Топ Гън: Маверик и Джурасик свят: Господство. 

Филмът задминава и рекорда на Тор: Светът на мрака за най-голям премиерен уикенд на солов филм от поредицата за Тор и се нарежда сред петте най-успешно стартирали продукции от киновселената на Марвел у нас. 

Резултатите не са изненадващи. Водената от носителя на „Оскар“ Тайка Уайтити и Крис Хемсуърт епична продукция предлага едновременно истински трогателна история, впечатляващ космически екшън, много хумор и незабравим рокендрол саундтрак, което гарантира на зрителите в кината бомбастичното кинопреживяване, идеално за летния киносезон. 

За филма:

В Тор: Любов и гръмотевици Тор (Крис Хемсуърт) се оказва на кръстопът и несигурен как да продължи с живота си, се отправя на пътешествие в търсене на вътрешен мир. Плановете му за постигане на душевен покой обаче се разпадат с гръм и трясък, когато съдбата го среща с безпощадния галактически убиец Гор – Касапина на богове (Крисчън Бейл), заклел се да унищожи всички божества. В добавка Тор открива, че вече не е и единственият и неповторим Бог на гръмотевиците, тъй като бившата му приятелка Джейн Фостър (Натали Портман) е успяла да овладее силата на магическия Мьолнир и се е превърнала в Могъщия Тор.

Режисьор на Тор: Любов и гръмотевици е Тайка Уайтити (Тор: Рагнарок, Джоджо Заека), който е и сценарист заедно с Дженифър Кейтин Робинсън. Продуценти са Кевин Файги и Брад Уиндербаум.

В ролите са Крис Хемсуърт, Натали Портман, Крисчън Бейл, Теса Томпсън, Тайка Уайтити, Крис Прат (Питър Куил), Карън Гилън (Небюла), Джейми Александър (Сиф), Пом Клементиеф (Ментис), Дейв Батиста (Дракс), Шон Гън (Краглин), Вин Дизел (Грут), Брадли Купър (Рокет) и  Ръсел Кроу (Зевс).