fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:27:21
четвъртък | 26.05.2022 | 04:27:21
16.7 C
София

Над 300 доброволци се включиха в залесяването на „Новата гора на София“

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов също се включи в инициативата

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Навръх 1 май вторият етап на кампанията „Залесяваме активно“ предизвика над 300 доброволци, загрижени за природата да се включат в зеленото предизвикателство и да подкрепят с личен труд проекта „Новата гора край София-2“ на Столична община, предаде БТА.

Стотици доброволци, заедно с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов засадиха близо 4 000 дъбови фиданки, като удвоиха резултатите от първата акция на Лазаровден.

„Със съпругата ми засадихме около 100 фиданки цер и зимен дъб в Новата гора на София, намираща се непосредствено до Малко негованско езеро, което наскоро обявих за нова защитена местност. Залесяването с местни видове е ключово важно за чистотата на въздуха, биоразнообразието и борбата с климатичните промени. Целта е до 2030 да имаме нови 100 милиона засети дървета и съм сигурен, че заедно можем да я изпълним,“ написа в профила си във Фейсбук екоминистърът.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук