fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:12:56
петък | 27.05.2022 | 19:12:56
28.8 C
София

Над 240 нови камери следят за нарушения в София

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Всички общински училища в София вече са с изградено видеонаблюдение. През 2021 г. към системата за видеонаблюдение са включени последните 5 училища – това са  65. ОУ в район „Искър“, 152. ОУ в район „Витоша“, 24. СУ в „Подуяне“, 202. ОУ в „Панчарево“ и гимназията по селско стопанство в „Овча купел“, съобщиха от пресцентъра на СО.

Това са данни от доклада на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова за предприетите действия в сектор “Сигурност” през 2021 г., които днес бяха докладвани на сесия по сигурността на Столичния общински съвет.

„Разширяването на мрежата за видеонаблюдение на територията на Столична община е важен елемент за превенцията и намаляването на престъпленията. През 2021 г. поставихме общо 240 нови камери. В системата за видеонаблюдение са включени Южния парк, парк „Дружба“, парк „Герена“, парк „Гео Милев“ и градина „Иван Вазов“, “Ларгото” при църквата „Св. Петка Самарджийска“ и зони от кв. „Факултета“ – се казва още в доклада. В процес на реализация е включването на още 5 зони, сред тях такива в кв. “Димитър Миленков“, кв. „Абдовица“ и в районите „Нови Искър“ и „Кремиковци“.

Чрез системата за видеонаблюдение на Столична община през миналата година са установени 912 случая за увреждане на имущество, вандализъм, пътнотранспортни произшествия и др. Над 520 са записите за откриване на нарушители, които общината е предала на правоохранителните органи, а 264 записа са преглеждани на място от полицията. 

Системата за видеонаблюдение на Столична община е най-голямата единна система, която работи на територията на страната. Към нея са присъединени всички камери за управление и контрол на трафика на Столична община и метростанциите, както и камерите от всички публични обекти, изградени от общината и СДВР.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук