fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:49:53
неделя | 29.05.2022 | 02:49:53
16.2 C
София

Над 22 000 цивилни и 250 деца са загинали в Мариупол от началото на войната

"Ситуацията е ужасна. Войниците и цивилните, които все още се намират в в града, нямат вода и храна", каза той, добавяйки, че властите са открили поне още един масов гроб в района на града.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Най-малко 22 000 цивилни, включително 250 деца, са били убити в Мариупол от началото на руската военна инвазия в Украйна, заяви във вторник заместник-кметът на града Петро Андрюшенко пред френския телевизионен канал La Chaine Info (LCI), който е част от медийната група TF1.

На този етап неговата информация не може да бъде потвърдена от независими източници.

“Ситуацията е ужасна. Войниците и цивилните, които все още се намират в в града, нямат вода и храна”, каза той, добавяйки, че властите са открили поне още един масов гроб в района на града.

Андрюшенко също така нарече хуманитарните коридори, водещи до Мариупол, “голямата лъжа” на Русия, като каза, че “хуманитарните коридори никога не са работили, като не работят и сега”.

Коментирайки предупреждението на руския външен министър Сергей Лавров, че светът е застрашен от ядрена война, Андрюшенко заяви, че подобна заплаха трябва да се приема сериозно. “Според мен конфликтът в Украйна вече е началото на третата световна война. Това е сблъсък между две цивилизации – между европейските ценности и руския режим”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук