28.11.2022 | понеделник | 03:44

Над 100 000 жители на община Велико Търново пак остават без вода поне за денонощие

Публикувано:

Сподели поста:

Поредна авария на магистралния водопровод остави над 100 000 жители във Велико Търново и населените места в общината без вода поне за едно денонощие.

Това е втори такъв инцидент в рамките на четири дни на водопровода в землището на село Присово, заяви главният инженер на ВиК „Йовковци“, Илия Сирмов.

„Изби следващата тръба, на същото място. Всичко е организирано, ще отстраним аварията. До довечера се надявам да я отстраним, но ще има смущаване на водоснабдяването в целия град и във всичките населени места. Всичко е под контрол, само дето ни изненада“, каза Сирмов пред БНР.

Създадена е организация по кварталите във Велико Търново да бъдат осигурени осем водоноски за битови нужди на населението. Работи се по доставката на питейна вода за социалните и здравните заведения.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
снеговалеж
1.2 ° C
2.1 °
0.7 °
93 %
1.5kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...