Футболистът Тодор Неделев е претърпял успешна хирургическа интервенция в болница в Тбилиси, Грузия. Операцията се е наложила заради забито стъкло в главата на играча, в следствие на тежката автомобилна катастрофа с автобуса на отбора.

Полузащитникът получи черепно-мозъчна травма, в следствие на което се наложи хирургическа интервенция, извършена от д-р Шота Ингороква. Неделев ще остане под наблюдение на местните медицински екипи, както и на лекаря на националния отбор д-р Бисер Бочев.

Интервенцията е продължила повече от два часа, като се е наложило да бъде извадено парчето стъкло. Националът няма да може да вземе участие в предстоящия мач на „трикольорите“ срещу Грузия в неделя от 19.00 часа, предаде БНТ.

Засега нападателят на Ботев Пловдив ще остане под лекарско наблюдение. Неделев пострада при тежката катастрофа, която националите ни претърпяха на път към хотела в грузинската столица, в който е трябвало да бъдат настанени „лъвовете“ преди сблъсъка от Лигата на нациите. По информация на БФС всички останали футболисти и членове на щаба са добре и към този момент не се обсъжда евентуална отмяна на двубоя.