fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:11:58
сряда | 25.05.2022 | 00:11:58
18.2 C
София

На Разпети петък стотици вярващи се събират в Троянския манастир

В храма днес се очаква да се съберат стотици вярващи

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В Троянския манастир се намира специално място, посветено на днешния най-тъжен ден за християните – Разпети петък. В храма днес се очаква да се съберат стотици вярващи.

„Най-важното на този параклис е, че той със своя вид ни напомня за Йерусалимската голгота, където е разпънат и Исус Христос. В Голготата в Троянския манастир има донесени светини от Светата земя, някои благословени от Йерусалимската патриаршия. Става въпрос за частици и камъни, били част от храма на Божи гроб”, обясни за NOVA отец Стефан.

Той разкри и как ще протече Разпети петък в Троянския манастир.

„Днес ще има отслужване на така наречените „Царски часове”, след това ще има вечерня по време на която във всички православни храмове ще бъде изнесена Светата плащаница за поклонение на вярващите. Символичното Христово тяло в плащаницата ще бъде поставено в центъра на храма”, каза отец Стефан.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук