fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:41

Над 15 км опашка на “Дунав мост 2”

Спрямо юли и август миналата година трафикът се е увеличил с 10%

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Тази сутрин на “Дунав мост 2” в посока Румъния се изви над 15 километра опашка от тежкотоварни автомобили. За да преминат границата със северната ни съседка, на шофьорите им се налага да чакат с дни. Те споделят, че като чакат в кабините им става над 70 градуса и вече търпението им се изчерпва.

Заместник-председателят на “Дунав мост 2” Христо Монев коментира, че трафикът е голям и това, което влиза през “Капитан Андреево”, “Лесово” и “Кулата” минава през двата моста и през “Калотина”. Мнението му е, че там движението минава почти наполовина от това, което минава през тях на “Дунав мост”.

По думите му спрямо юли и август миналата година трафикът е увеличен с 10%.

“На 1000 камиона е 1100. И туристическите автомобили, и те са с 10%. Но това е нормално. Трафикът за цялата година е с 10-15% по-различен от миналата година”.

Монев съобщи, че нищо не може да се направи, за да се ограничи чакането. Той подчерта, че не са Шенген и при тях се извършва граничен контрол.

Трафикът допълнително се е увеличил и заради затворения ферибот на Оряхово-Бекет. Там заради ниското ниво на река Дунав, фериботът не може да преминава и да прекарва камиони. Освен тежкотоварни автомобили, има и много леки коли, които излизат от България.

Не е ясно кога ще се намали трафикът.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img