fbpx
More

  На 6 места в страната се провежда втори тур на частични местни избори

  Изборният ден започна в 7 часа и продължава до 20.00 часа


  В 2 общини и 4 кметства ще се състои втори тур на частичните местни избори. Първи тур се проведе миналата седмица в 2 общини и 12 кметства, като 8 населени места избраха кмет на първи тур, а днес се провеждат балотажи в 6 населени места. Изборният ден започна в 7.00 ч. и продължава до 20.00 ч. Началото на изборния ден започна без проблеми.

  В община Стражица  балотажът е между Йордан Цонев и Георги Бянов. В изборите участваха още Светлозар Димитров от ПП „Има такъв народ“ и Илиян Маринов от „БСП за България“.
  На територията на общината са разкрити 24 секции, като в 15 от тях ще се гласува машинно, а в 9 с хартиени бюлетини.

  Калояново е другата община, в която се провежда втори тур на изборите. За гласовете на хората се борят Пламен Николов от НФСБ и Виктория Михайлова от местна коалиция ГЕРБ – СДС. На територията на общината са разкрити 20 секции, като в 13 избирателите могат да упражнят правото си на глас машинно, а в 7 други гласуват само с хартиени бюлетини.

  В благоевградското село Церово балотажът е между Иван Саков от ГЕРБ и независимият кандидат Искра Христова.

  В село Арчар, община Димово, на втори тур са Веселина Данаилова, издигната от МК ,,Новото време“, и Георги Стоянов, издигнат от ПП ,,Движение България на гражданите“.

  В област Плевен балотажът е в кметство Аспарухово, община Левски. Той е между Милен Милев от АБВ и независимия кандидат Ирен Игнатов.

  За кметския стол в казанлъшкото кметство Копринка се борят Зина Трифонова от ГЕРБ и Кенан Саид от ДПС.