7.12.2022 | сряда | 15:38

На 4 октомври от 14 часа ще се проведе трети национален бизнес форум „Бизнесът и регионите“

Публикувано:

Сподели поста:

Списание BGlobal и Българската стопанска камара (БСК), с партньорството на Института за пазарна икономика, организират конференция „Бизнесът и регионите – Променена България“, която ще се проведе на 4 октомври 2022 г., вторник, от 14,30 ч., в „Гранд хотел Милениум“, София.

Медийни партньори на събитието са Investor.bg, Bloomberg TV и БТА.

Това е трета поредна дискусия от вече утвърдилия се сериозен регионален форум, на който показваме как компаниите допринасят за устойчивото развитие на регионите в България и ролята на местните власти в този процес.

Акцентът тази година е върху предизвикателствата пред бизнесите и местните власти в променената икономическа среда и добавената стойност на големите, стратегически инвеститори за развитието на регионите. Включва както икономически аспекти, така и социални инициативи и въпроси, свързани с развитие на обществото.

Сред лекторите са Светла Костадинова, изп. директор на ИПИ; Радан Кънев, евродепутат, докладчик по Директивата на ЕС за индустриалните емисии; Боян Рашев, управляващ партньор на denkstatt България; Добри Митрев – председател на УС на Българската стопанска камара, Донка Михайлова – кмет на гр. Троян и зам.-председател на Националното сдружение на общините в РБ. За участие в дискусията са поканени кметове на общини, представители на изпълнителната власт и управители на големи компании като „Дънди Прешъс Металс“, „Аурубис България“, „Геотехмин“, „Уникредит Булбанк“, „Асарел Медет“ и „Електрохолд“.

Дискусията ще се концентрира в два основни панела:

„Бизнес с добавена стойност – социални измерения“. Как се развиват регионите, предизвикателства пред местните власти, проекти на компаниите и общините в посока развитие на стандарта на живот, възможности за финансиране. Модератор: Иван Велков, член на УС на БСК и председател на Управителният съвет на БГФМА.
„Бизнес с добавена стойност – икономически измерения“. Европейската и българската перспектива в новата ситуация и в светлината на Зелената сделка; предизвикателствата през новите бизнес проекти на структуроопределящи за регионите компании; как местните власти привличат и задържат устойчив инвестиционен интерес. Модератор: доц. Атанас Георгиев – декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Програма:
Biznes i Regioni_2022 - agenda 3

Участници:
Biznes i Regioni_2022 - presentation of the participants (1) (1)

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
8.8 ° C
11.1 °
7.8 °
75 %
1kmh
40 %
ср
9 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Българска кампания задава неудобни въпроси към FIFA за Световното в Катар

Фондация GLAS и креативна агенция proof. насочват вниманието към ЛГБТ+ хората и работата на мигрантите в Катар, като...

Вицепрезидентът беше гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет по случай Студентския празник

„Често чувате, че на вас, младите хора, разчитаме да градите бъдещето на България. Безспорно е така, но преди...

Иван Гешев: Разпоредих активизиране на работата по делата за разпространение на наркотици, за да защитим гражданите и нашите деца

Под надзора на прокуратурата се провежда Специализирана полицейска операция в цялата страна за противодействие на разпространението на наркотични...

Явор Божанков: Служебният министър на отбраната крие определени договори за това как са харчени парите на хората

Служебното правителство обезсмисля процедурата по парламентарен контрол „Провеждането на парламентарен контрол несъмнено е една от най-важните процедури. Както и...