30.11.2022 | сряда | 01:35

„Национално сдружение брокери на имоти“ (НСБИ) проведе годишно общо събрание

Публикувано:

Сподели поста:

На 19.11.2022 г. в гр. Пловдив, се проведе редовно годишно отчетно-изборно общо събрание на Национално сдружение брокери на имоти – НСБИ.

Общото събрание взе важни решения, касаещи бъдещето на професията „Брокер недвижими имоти“. Дебатите бяха насочени към законова регламентация на професията с цел защита на участниците в сделките с недвижими имоти и в частност потребителите на посреднически услуги и на самите посредници.

В изпълнение на взетите решения Национално сдружение брокери на имоти стартира професионални обучения за повишаване квалификацията на членовете си с цел да се отговори на завишените изисквания на потребителите и на предизвикателствата на съвременния пазар на имоти. На второ място НСБИ актуализира своя проекто-закон за регламентиране на посредническата дейност, който предстои да бъде подложен на обществено обсъждане и внесен в Народното събрание. Проекто-законът на НСБИ предвижда държавна регулация на посредническата дейност, включваща създаване регистър на брокерите към Агенцията по вписванията или към друг държавен орган; първоначални и последващи обучения в свободно избрано учебно заведение от всеки брокер; административни и имуществени санкции на некоректни брокери, които да се налагат от съдилищата на Република България.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...