5.12.2022 | понеделник | 19:42

МЗХГ изплаща близо 1,3 млрд. лв. на земеделските производители

Публикувано:

Сподели поста:

До края на годината Министерство на земеделието, храните и горите планира да изплати на земеделските производители у нас близо 1,3 млрд. лева.

Това съобщи ресорният Христо Бозуков. От началото на мандата на служебното правителство са разплатени средства към стопаните в размер на близо 534 млн. лева, за различните направления.

Днес Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ ще утвърди указанията за прилагане на помощта към земеделските стопани за преодоляване на икономическите последици от COVID-19 с максимален бюджет 72 млн. лева. Този ресурс ще достигне до 50 хил. стопани от секторите „Животновъдство“, „Растениевъдство“ и „Пчеларство“.

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
София
облачно
5 ° C
5.2 °
4.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
пн
6 °
вт
9 °
ср
10 °
чт
11 °
пт
9 °

Прочети още

Две олимпийски шампионки по карате застанаха зад инициативата “Избери живота”

Кампанията “Избери живота” #СприНавреме беше подкрепена от участниците в уникално спортно събитие с двама олимпийски шампиони по карате,...

Румен Радев: България е изпълнила всички технически критерии за Шенген и ще продължи да отстоява достойнството и интересите си (видео)

Беше грешка, че допуснах и дадох шанс на хора, които откраднаха надеждите ни за промяна, посочи президентът Българската държава...

Процедури по ЗОП за автомобилни горива за държавната администрация ощетяващи гражданите

За процедура по ЗОП, изначално обречена, алармира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Става въпрос за проведена...