2.12.2022 | петък | 02:37

МЗ: Болница „Лозенец“ ще продължи да работи като университетска болница

Публикувано:

Сподели поста:

Болница „Лозенец“ ще продължи да бъде университетска и ще запази многопрофилния си характер. Това уточнение направиха от здравното министерство във връзка с изразеното намерение, от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров, че тя ще се превърне в детска болница. От ведомството правят и следните уточнения:

„На терена, намиращ се на територията на лечебното заведение, Министерството на здравеопазването иска да изгради национална детска болница. На същия терен ще бъде изграден и протонен ускорител. Предвижда се болницата да разполага с хеликоптерни площадки с възможност за бързо транспортиране на пациенти“, обясняват оттам.

В отговора си те заявяват, че болница „Лозенец“ ще продължи да бъде университетска болница и ще запази многопрофилния си характер.

„Целта на МЗ е да се надградят съществуващите в болницата услуги. Лечебното заведение ще продължи да извършва трансплантации, а вливането на педиатрията в болница „Лозенец“ ще привлече повече хора към здравните услуги в лечебното заведение“, уверяват от министерството.

Според тях изграждането на детска болница в двора на болница „Лозенец“ ще гарантира, че теренът ще бъде използван единствено и само за развитие на медицински услуги за българските пациенти.

Лекари от болница „Лозенец“ протестират срещу идеята тя да се превърне в детска | NewsONE

Обявената идея предизвика спонтанен протест на част от екипа на болницата, който заяви, че е готов да напусне лечебното заведение.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху