fbpx
More

  МВР вика на разпит бившия министър Младен Маринов

  Собствениците на "Делта гард" са извикани на разпит днес в ГДБОП

  Министерството на вътрешните работи вика на разпит бившия вътрешен министър от ГЕРБ Младен Маринов. Повод за за това е разпространеният в края на миналата седмица от МВР видео запис, направен със специални разузнавателни средства.

  Видеото показва как бившият министър на вътрешните работи е бил на среща с хора на Маргините и Митьо Очите заедно със Станислав Недков-Стъки и собствениците на „Делта гард“.

  МВР показа запис как Младен Маринов се е срещал с криминално проявени лица | NewsONE

  Беше обявено и че Главна дирекция “Национална полиция” проверява как автомобил на фирмата “Изамет” от разследването “Осемте джуджета” е станала собственост на дъщерята на Маринов. Очаква се именно разпитът да изясни тези факти и обстоятелства.

  Насрочването на дата и час на разпита предстои, съобщават от в. “Сега” и добавят, че ще бъде извикана и дъщеря му.

  Димитър Спасов и Марин Русев, които доскоро притежаваха заедно охранителната фирма “Делта гард” (от 29 октомври дружеството е еднолична собственост на Русев), са призовани в ГДБОП днес.

  МВР отне лиценза на “Делта гард” | NewsONE

  Освен за скандала “Осемте джуджета” се очаква те да бъдат питани и за изнесеното от правосъдния министър Иван Демерджиев. Той разказа как е бил заплашван от Спасов с главния прокурор Иван Гешев, подал е сигнал в прокуратурата, но и досега не е изяснено дали с името на главния прокурор е злоупотребено.

  Миналата седмица на разпит в ГДБОП заради “Осемте джуджета” беше и бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров.