fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:47:16
събота | 28.05.2022 | 00:47:16
21.1 C
София

МВР с нови мерки срещу увеличаващия се мигрантски натиск

От 1 януари до 13 април има три пъти увеличаване на броя на лицата, които са се опитали да преминат на нашата територия

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Започнахме да вземаме някои по-различни и по-сериозни мерки, за да можем да усилим противодействието на мигрантския натиск, който се увеличава, посочи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков при изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност.

По думите му  в сравнение с миналата година,  в периода от 1 януари до 13 април, има между два и половина до три пъти увеличаване на броя на лицата, които са се опитали да преминат на нашата територия. Увеличила се е и бройката на тези, които са успели да навлязат навътре в територията на страната.

“Без да хвърляме вина върху Турция, като че ли контролът на техните гранични власти не е на това ниво, на което ние бихме искали да бъде. Все пак това са около 20 хиляди и повече мигранти, които правят опит да влязат у нас, а там има гранични власти”, заяви министър Рашков.

Той добави още, че преградното съоръжение по южната ни граница е изградено от такъв материал, и така направено, че всеки ден се ремонтира, освен това то постоянно се разрушава от опитващите се да влязат в страната.

Министърът обясни, че по южната ни граница се командироват служители от няколко регионални дирекции, освен тези, които са в непосредствена близост, служители на жандармерията, а в близките дни, във вътрешността на страната – и военнослужещи, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук