3.12.2022 | събота | 03:27

МВР: Престъпността намалява, увеличава се броят на разкритите извършители

Публикувано:

Сподели поста:

Министерството на вътрешните работи отчита 8% спад на престъпленията за 11-те месеца на 2021 година и по-висок ръст на разкриването на извършителите.

„През тази година са разкрити повече регистрирани престъпления – 46%. Спрямо същия период на 2020 г. (43%) повишението е с 3 пункта“, посочват от МВР.

От статистиката става ясно, че най-осезаемо, с 31%, е намалението при кражбите на моторни превозни средства – 411 регистрирани през 2020 година, 282 – през настоящата. При грабежите намалението е с почти 21% – от 974 през 2020-та на 772 през тази година.

Наблюдава се и спад при кражбите, с почти 14%, и при престъпленията, свързани с наркотици – с 3,4%, като при тях разкриваемостта тази година е близо 75%. Това е повишение със 7,5 пункта спрямо миналата година.

Единственото негативно покачване е в броя на регистрираните убийства, които през тази година са с 21 повече. Разкриваемостта им обаче е почти 100%.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
5.3 ° C
5.7 °
4.8 °
89 %
0kmh
100 %
сб
8 °
нд
8 °
пн
7 °
вт
10 °
ср
4 °

Прочети още

Румен Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Президентът Румен Радев разкритикува думите на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който разкритикува България, че всеки може да...

Какво да гледаме в HBO max през декември

Сред акцентите в празничния месец са блокбастърът Морбиус с Джаред Лето и филм-изненада, който ще бъде наличен на 16 декември....

„Брансън“ дебютира днес в HBO max

„Брансън“ - документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max „Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян,...

Осем филма за празниците, които някои не биха харесали, но – струва ни се – на вас ще ви допаднат

Балът на чудовището, Братя Грим, Американски пай и още нетрадиционните кинопредложения от менюто на TV1000 Освен мигащите светлинки по...