fbpx
More

  МВР показа запис как Младен Маринов се е срещал с криминално проявени лица

  Изнесената днес от вътрешното ведомство информация се покрива с изпратения до тях преди дни сигнал от Антикорупционния фонд

  Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, се е срещал с криминално проявени лица, приближени до Димитър Желязков – Очите и Николай и Красимир Маринови, наричани Маргините. Запис от тази среща, която се е състояла през 2005 г. в Слънчев бряг, беше показан по време на брифинг в ГД “Национална полиция”, предадоха в. “Сега” и ClubZ.

  Там са присъствали още ММА боецът Станислав Недков – Стъки, както и собствениците на охранителна фирма “Делта секюрити гард”.

  “След тръгване от дискотеката автомобилите са спрени от полицейски патрули. Установени са им личните данни, като при тази проверка двамата служители на МВР са си показали служебните карти, с цел да бъдат пропуснати по-бързо. Единият от тях е настоящ собственик на охранителната фирма, който през 2006 г. е уволнен от системата на МВР дисциплинарно след проверка, която е установила, че е бил действащ служител на охранителна фирма, управлявана от каратист, и поддържане на нерегламентирани контакти с лица от активния криминален контингент, извършващи тежки криминални престъпления”, съобщиха от МВР. Другият служител на полицията пък впоследствие става министър.

  Изнесената днес от вътрешното ведомство информация се покрива с изпратения до тях преди дни сигнал от Антикорупционен фонд. В него се описваше подобна среща, състояла се преди 16 години. Във вторник от АКФ обявиха, че са получили сигнал, базиран на докладна записка.

  Контактите са установени след наблюдение от службите, допълниха днес от МВР.

  По случая тече проверка.