3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:41:32
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:41:32

МВР: Арестът на Димитър Кенаров е бил незаконен

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Журналистът Димитър Кенаров е бил задържан незаконно по време на миналогодишните протести и спрямо него е използвана физическа сила.
Това става ясно от писмо на служебния вътрешен министър Бойко Рашков до Асоциацията на европейските журналисти – България и до Антикорупционния фонд, съобщи БНТ.
Според писмото от от 30 септември нова проверка констатирала „данни за множество нарушения на служебната дисциплина от ръководни и други служители на СДВР и ОДМВР Пловдив, които са предоставени на компетентните дисциплинарни наказващи органи“.
При проверката е изяснено, че Кенаров е бил задържан на 2 септември миналата година около 22.55 ч. в близост до полицейската будка до административния вход на президентството. Задържането е било осъществено от трима служители на Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Пловдив.
Според МВР е установено, че по време на задържането на Кенаров служителите използват физическа сила и помощни средства – белезници, което не е документирано от тях по надлежния ред.
Припроверката е установено, че заповед за задържането на журналиста не е била издадена и не му е осигурена възможността да се ползва от правата на задържано лице.
Материалите са изпратени за проверка на Софийскаа районна прокуратура.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук