fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:47:08
четвъртък | 26.05.2022 | 17:47:08
26.8 C
София

МВнР: Ситуационният център се е чул с моряците от “Царевна”, те са добре

Властите у нас още вчера отрекоха твърденията на ДНР, че българският плавателен съд е под контрола на украински националисти от "Азов"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Ситуационният център към МВнР се е чул отново с моряците от кораба Царевна, който е блокиран на пристанището в Мариупол. Моряците са добре, няма промяна в ситуацията, те не са похитени, уверяват от МВнР.

Властите у нас още вчера отрекоха твърденията на самопровъзгласилата се Донецка народна република и руски медии, според които българският плавателен съд е под контрола на украински националисти от “Азов”, информира БНТ.

Новината, че корабът „Царевна“, който се намира в украинското пристанище Мариупол, е превзет, е неистинска. Това каза за БТА вчера и собственикът на кораба Даниел Стефанов. По думите му момчетата са живи и здрави, а на борда няма външни лица.

По-рано днес ТАСС съобщи, позовавайки се на Едуард Басурин, един от ръководителите на сепаратистките милиции на самопровъзгласилата се Донецка народна република, че “отстъпващи от Мариупол украински националисти са завзели два чужди кораба” – “Царевна” и “Лейди Аугуста”. Басурин твърди, че екипажите на корабите били взети за заложници.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук