fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:05

МВнР: С освобождаването на Георгиев ще оптимизираме дипломатическата квота извън страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Решението за освобождаването на Пламен от длъжността генерален консул във Валенсия е свързано с оптимизиране на броя на лицата, назначени за ръководители на задгранични представителства извън състава на дипломатическата служба, който не следва да надхвърля 20 процента от общия брой на ръководителите на задгранични представителства във всеки даден момент. Това уточниха от Министерството на външните работи, след като днес стана ясно, че Георгиев ще бъде отзован в България.

Пламен Георгиев е назначен от политическата квота с Решение на МС на Република България № 495 от 9 август 2019 година, на основание чл. 63, ал. 5 от Закона за дипломатическата служба, по предложение на тогавашния министър на външните работи Екатерина Захариева, припомнят още от дипломатическото ведомство.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img