fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:40:53
събота | 28.05.2022 | 13:40:53
21.8 C
София

МВнР обяви първия секретар на Руското посолство у нас за персона нон грата

нотата е връчена около 19 часа на пълномощния министър Филип Воскресенски, който е втори по ранг в посолството на Русия у нас

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Българското външно министерство е връчило нота, с която обявява за персона нон грата първия секретар на Посолството на Руската федерация у нас, който е заподозрян от българските власти в шпионаж, съобщи БНТ.

За “По света и у нас” говорителят на правителството Лена Бориславова потвърди, че нотата е връчена около 19 часа на пълномощния министър Филип Воскресенски, който е втори по ранг в посолството на Русия у нас.

Обявеният за персона нон грата руски дипломат има 72 часа да напусне територията на страната ни.

МВнР разпространиха следното съобщение:

Главна прокуратура е уведомила МВнР за извършването на нерегламентирана разузнавателна дейност от страна на дипломатически служител на посолството на Руската федерация у нас. Посоченият дипломатически служител е осъществявал на територията на страната дейност, несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения. МВнР е връчило нота, с която дипломатическият служител се обявява за персона нон грата, като му се дава 72-часов срок да напусне страната.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук